Anne van Haaster-Blanquart

Na aanvankelijk een psycho-analytisch-gerichte studie gevolgd te hebben gebruikt Anne van Haaster Blanquart tegenwoordig ook andere psychologische behandelmethoden (o.a. Humanistisch en gedragstherapie) afhankelijk van de situatie en behoeftes van de cliënt.

 

De behandeling kan de volgende vormen nemen:

 

Voor volwassenen:

 

Een ondersteunende therapie; om u te helpen om moeilijke gebeurtenissen of fases in uw leven te verwerken of te overbruggen.

 

Een psychotherapie: Naast het samen begrijpen van de klacht of het  probleem waarmee u worstelt en het zoeken van de mogelijke oorsprong,  is het doel van de therapie om u te helpen nare ervaringen te verwerken, moeilijke dingen anders te zien, dichter bij uzelf te komen en patronen te doorbreken, om vervolgens uw eigen krachten op te roepen en die op een doeltreffende manier aan te wenden om anders in het leven te staan en nieuwe wegen in te slaan.

 

Opvoedingsadvies en ondersteuning: hulp en begeleiding

bieden aan ouders die moeilijkheden ondervinden met het gedrag of de houding van hun kinderen.

 

Voor kinderen en tieners:

 

Een ondersteunende therapie; biedt de ruimte waarin het kind of de tiener zich veilig voelt en waarbinnen het zijn angsten en moeilijkheden kan uiten. Hierbij worden naast gesprekken vaak ook creatieve middelen gebruikt als middel om het kind te helpen zijn problemen te overwinnen. Het doel is dat het kind zijn of haar zelfvertrouwen vergroot en daardoor het psychologisch evenwicht (weer) weet te vinden.

 

De eerste afspraak:

 

Tijdens de eerste afspraak kunt u kennis maken met de psycholoog en een vertrouwensband opbouwen. Anne neemt de tijd om naar nu te luisteren en zal u uitgebreid de gelegenheid geven over uw klachten te praten en te weten te komen wat u van de therapie verwacht.

 

Een van de voorwaarden voor een doeltreffende therapie is een goede relatie met de psycholoog. Het is belangrijk dat u zich vanaf de eerste afspraak in vertrouwen, gehoord en begrepen voelt. De eerste afpraak biedt u inzicht om te bepalen of deze therapie bij u past.

 

U kunt zich altijd vrij voelen over te stappen naar een andere psycholoog.

 

De psycholoog werkt onder strict beroepsgeheim.

Français