Anne van Haaster-Blanquart

Drs. Anne van Haaster-Blanquart, is een van oorsprong Franse psycholoog, die is afgestudeerd in Parijs, met als specialisaties ‘‘Gezondheidspsychologie’’ en ‘‘Opvoedingspsychologie’’. Om haar deskundigheid te vergroten en actueel te houden, volgt ze regelmatig opleidingen en cursussen waaronder:
- Psychotherapie (analytische, humanistische en cognitieve gedragstherapie). Ze werkt momenteel veel met de "Acceptance en Commitment Therapie" benadering.
- Begeleiding van stervende mensen en van het gezin eromheen (Katholieke Universiteit, Parijs)
- Psychogeriatrie (Universiteit Utrecht en Vrije Universiteit, Amsterdam)
- Relatietherapie (RINO Amsterdam)
- Seksuologie (RINO Amsterdam)
- Coaching opleiding (coaching020 Amsterdam) Ervaring Voordat Anne van Haaster-Blanquart een eigen praktijk begon, heeft ze ervaring opgedaan in verschillende instituten voor geestelijke gezondheidszorg in Frankrijk en in Nederland. Daarmee heeft zij een brede kennis van verschillende soorten problemen en de behandeling daarvan verworven. Anne begeleidt volwassenen, jongeren en kinderen. Ze werkt als psycholoog voor de Europese School in Bergen (basis- en middelbare school) en geeft daarnaast ook workshops aan ouders over de opvoeding van kinderen. Ook geeft ze hier regelmatig lezingen over voor de Franstalige gemeenschap in Nederland. Al meer dan 20 jaar leeft Anne van Haaster-Blanquart tussen twee landen, twee culturen en twee talen in. Ze heeft in haar praktijk te maken met volwassenen en kinderen, die onder meer moeilijkheden ondervinden door een verandering van cultuur, taal en omgeving. Anne van Haaster-Blanquart heeft ondertussen een zekere expertise ontwikkeld als het gaat om het integreren binnen een nieuwe cultuur en als het gaat om problemen die ermee samenhangen. Hooggevoeligheid is daarnaast ook een domein waar ze veel ervaring mee heeft en waarmee ze veel deskundigheid heeft opgebouwd. 
U kunt terecht bij de praktijk als u bijvoorbeeld last heeft van :

- depressies
- eetproblemen
- fobieën en angsten
- overmatig piekeren
- overspannenheid/burnout
- gezinsproblemen
- opvoedingsproblemen
- problemen in de relatie
- problemen in het omgaan met andere mensen
- problemen met (over)gewicht
- problemen met het ouder worden
- problemen op school, werk of bij de studie
- rouwverwerking na verlies of scheiding
- spanningsklachten
- hooggevoeligheid
- verlegenheid

Français